Начало Спорт Каратистът Иван Георгиев е „Спортист на годината“ в Павликени

Каратистът Иван Георгиев е „Спортист на годината“ в Павликени

2457

Иван Георгиев от СК „Карате Киокушин“ получи титлата „Спортист на годината“ в Павликени. Нейният треньор Боян Ангелов беш избран за „Треньор на годината“, а сред ветераните призът е за Васил Иванов Николов – СК „Тенис на маса – Павликени 2015”.

Иван Георгиев е шампион на България по карате киокушин за 2015 г., вицешампион на България за 2016 г. Включен е в националният отбор на България. През мецес май 2016 г. участва в откритото първенство на Япония по карате киокушин в категорията – юноши и девойки младша възраст. Класиран на 4-то място през месец октомври 2016 г. за световната купа по карате киокушин. На 02 декември 2016 г. взе участие на световното първенство по карате киокушин.

Спортните клубове в общината предложиха номинации на свои състезатели, изявени през 2016 година с най-добри постижения или спечелени призови места от национални и международни първенства и турнири. Всеки спортен клуб номинира в категории: Спортист на годината (мъже, жени, юноши и девойки), Спортист на годината (ветерани) и Треньор на годината.

Те бяха класирани от комисия в състав: председател: инж. Емануил Манолов – кмет на Община Павликени и членове инж. Венцислав Иванов – зам. кмат на Община Павликени, Катя Димитрова – началник отдел „Хуманитарни дейности”, инж. Тихомир Трифонов – ст. експерт „Спорт и младежки дейности” и общинските съветници, членове на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма: Христо Кавалски, Йордан Кабаиванов, Тошко Димитров  и Венцислав Георгиев.

С анкетна карта членовете на комисията подредиха десетте най-добри спортисти сред активно трениращите, тримата най-добри сред ветераните и тримата най-добри сред треньорите.

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов връчи грамотите на класираните. Първенците сред ветераните и треньорите и първите трима след състезателите получиха и парична награда.

„Всеки един от номинираните е показал, че благодарение на своята упоритост, дисциплина, усилени тренировки, силна мотивация и хъс за победа, може да постигне високи резултати“, каза градоначалникът при връчването на грамотите. „Възможностите за спорт в Павликени днес са повече от когато и да било. Призовавам Ви – възползвайте се от наличната база! Тренирайте спорта, който харесвате и нека спортистите, които днес ще отличим да бъдат светъл пример за вас!“, призова кметът. Градоначалникът припомни, че в община Павликени функционират 16 спортни клуба, а два са новосъздадени през 2016г – по шахмат и по офроуд 4х4.

 

СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА – ВЕТЕРАНИ

3-то място – Жана Йорданова Петкова – КВС „Росица – Павликени”

2-ро място – Антон Живков Иванов – ФК „Удар” – Бяла Черква

1-во място – Васил Иванов Николов – СК „Тенис на маса – Павликени“

 

ТРЕНЬОР НА ГОДИНАТА

3-то място – Николай Иванов Пенков – ФК „Удар” – Бяла Черква

2-ро място – Никола Иванов Николов – СКВ „Павликени”

1-во място – Боян Трифонов Ангелов – СКК „Киокушин” – Павликени“

 

СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА

10-то място – Калин Кирилов Петков – ФК „Бъдеще” – Бутово

9-то място – Емил Еленков – ТД „Росица” – Павликени

8-мо място – Исмаил Вейсялов Ахмедов – Фк „Спортист” – Върбовка

7-мо място – Галин Иванов Иванов – ОФК „Павликени“

6-то място – Белослав Чешмеджиев – ОФК „Павликени”

5-то място – Мирослав Александров Тотев – ФК „Удар” – Бяла Черква

4-то място – Марина Иванова Маринова – СКВ „Павликени”

3-то място – Хараламби Хараламбиев – СКХ „Павликени“

2-ро място – Недко Валентинов Гатев – КВС „Росица-Павликени“

1-во място – Иван Пламенов Георгиев – СКК „Киокушин” – Павликени