Начало За Забава Музика Над 250 деца от социални домове отново се събират в Павликени за...

Над 250 деца от социални домове отново се събират в Павликени за фесивала „Като звездите“

1650

Над 250 деца от социални домове от цялата страна ще участват в националния детски фестивал „Като звездите“, чийто домакин за трета година ще бъде Павликени. Музикалният форум се провежда под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова, която ще дойде за неговото откриване на 5 юни от 13:30 часа на централния площад в града.

„Като звездите“ е единственият в Европа пътуващ детски спектакъл, който през годината обикаля социалните заведения в страната, за да открива талантите сред техните възпитаници. От три години домакин на фестивала е Павликени. Най-далечните гости, които ще дойдат са от Бургас, Пловдив и Благоевград. Най-малката участничка тази година е 4-годишната Ива от село Стежерово, съобщи Ирена Анастасова, продуцент и организатор на фестивала. Тя благодари на кмета инж. Емануил Манолов за домакинството и оказаната подкрепа за поредна година.

Малките таланти ще представят песни и стихотворения. Фестивалът няма конкурсен характер, но всички деца ще получат подаръци от организаторите. Специална атракция за участниците ще осигурят ротарианците от софийския клуб “Тангра”. С тяхно съдействие децата ще пуснат в небето над Павликени балони на желанията в бяло, зелено и червено.

Маргарита Попова ще пристигне в Павликени още сутринта на 5 юни. Тя ще бъде посрещната от кмета инж. Манолов в 10:30 ч. в сградата на общината. След това вицепрезидентът ще разгледа единствения на Балканите Античен керамичен център край Павликени. Преди да открие фестивала “Като звездите” Маргарита Попова ще проведе работна среща с ръководители на социални заведения от Община Павликени.