Начало Новини „Кмето“ на Павликени се включи в кампания за четенето

„Кмето“ на Павликени се включи в кампания за четенето

602

„Кмето“ на община Павликени инж. Емануил Манолов се включи в кампания за насърчаване на четенето.

Той стана част от инициативата “Известни българи четат на деца”, чрез която обичани и популярни личности заедно се включват в каузата за грамотност и образование. Градоначалникът посети Основно училище „Св. Климент Охридски“ в Павликени, където го посрещнаха четвъртите класове. Във всяка от трите срещи в класните стаи кметът прочете кратък разказ и поговори с децата за ползите от четенето.

„Кмето“ беше избрал да представи пред учениците разказа „Път към учителите“ от Димитър Томов. Авторът е родом от Павликени и почетен гражданин на града.

Инициативата е част от по-голямата кампания “Походът на книгите”, която ежегодно се организира от Асоциация “Българска книга” в партньорство с Министерството на образованието и науката и кореспондира с националната програма “Съвременна образователна среда”, модул “Библиотеките като образователна среда”, който дава възможност за реализиране на съвместни мероприятия между училища и обществени библиотеки. Десетото ѝ издание повиши и насърчи интереса у децата и учениците към четенето и книгите.