Начало Новини Криминална хроника Крадците на икони остават в ареста по искане

Крадците на икони остават в ареста по искане

1295

Крадците на икони и църковна утвар остават в ареста, след потвърдено определение от въззивната съдебна инстанция.

Искането на прокуратурата, което е уважени, е било за вземане на мярка „задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Досъдебното производство, наблюдавано от Районна прокуратура Павликени е за кражба на икони и църковна утвар от православен храм в с. Михалци, общ. Павликени. Срещу четирима мъже от Габрово и Дряново е образувано производство за това че на 15.11.2015 г. в с. Михалци, общ. Павликени, действайки след предварителен сговор помежду си, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на МПС – л.а. „Форд Фокус“ извършили кражба от храм „Успение Богородично“. Те са откраднали 6 икони, плащеница, 2 кандила, метален кръст и дървено сандъче за миро. По искане на Районна прокуратура – Павликени, Районен съд в Павликени е взел мярка за неотклонениe „задържане под стража“ по отношение на трима от мъжете.

Въпреки обжалването, Окръжният съд – В. Търново е оставил тримата в ареста. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.