Начало Новини Криминална хроника Красьо Чопъра и неговите „ало измамници“ измъкнали над 260,000 евро и 18,000...

Красьо Чопъра и неговите „ало измамници“ измъкнали над 260,000 евро и 18,000 долара от наивна баба

1502

Красимир Д., известен като Красьо Чопъра от Павликени е вероятният тартор на групата мошеници, спретнали най-крупната „ало“ измама в Първомай.

По отработената схема „пари за операция на близък“ престъпниците от Търновско, чрез наето по обява за работа в интернет „муле“ от Хасково, отмъкнали 268 хиляди евро и 18 хиляди долара от 80-годишна старица.

Любопитното е, че мошениците първоначално поискали 1,000 лв., а криминално проявеният куриер, който отишъл за парите, решил, че може да прибере доста повече. След като рязал метална каса с флекс и измъкнал пачки, колкото достигнал кпрез малка дупка в сейфа, той поел за Велико Търново. А полицаи от 5 дирекции били по петите му. Криминалисти от Горна Оряховица му спретнали засада на отбивка в близост до Търново. Той изчаквал там организаторите да си приберат сумата.

Край него спрял друг автомобил с четирима мъже, но от него слязъл само 24-годишният Борислав Д. – Бобито от кв. „Гарата“ в Горна Оряховица. Мъжът е стар познайник на полицията по линия на измами. В момента, в който „мулето“ му подал чувалчето, криминалисти се намесили.

В този момент, съучастниците на Бобито, които останали в колата направили опит да избягат, като почти прегазили своя авер. Полицаите обаче успели да спрат автомобила и задържали мъжете вътре. В него бил Красьо Чопъра от Павликени. Придружавал го братовчед му Митко от същия град, както и мъж на име Петър от Левски. И тримата са отдавна известни на полицията по линия на измами. Криминалистите ги задържали и предали на полицаите от ОДМВР-Пловдив.

Полицията е успяла да открие всички взети от касата пари до стотинка.