Начало Новини Криминална хроника Кърваво коледно меле в с. Батак

Кърваво коледно меле в с. Батак

590
полиция

Масов бой в деня на Рождество прати двама в областната болница във Велико Търново.

Сцената се разиграла на 25 декември в село Батак. По-рано на същият ден 42-годишен мъж направил забележка на свой 19-годишен съселянин да не управлява колата си на дълги светлини, което породило кратко спречкване между тях.

Вечерта 50-годишния баща на младежа отишъл заедно с друг 34-годишен жител на Батак да се разправят с направилия забележката. Възникнало сбиване, в което се включили бащата на 42-годишния мъж, синът и племенникът на 34-годишния мъж, и други неустановени лица. Нанесени са материални щети по къщата – счупени са двойни стъклопакети и стъкла на метално остъкление, скъсани са два комарника, начупени са цигли от ограда.

Освидетелстването на 42-годишният мъж във Филиала за спешна медицинска помощ в Павликени установява охлузвания и разкъсноконтузни рани. Бащата на младежа и 34-годишният мъж са транспортирани до МОБАЛ – Велико Търново. 50-годишният мъж е настанен в болницата с данни за счупена лява ръка, а другият е освободен за домашно лечение.

Заведените две досъдебни производства са за престъпления съответно по чл. 216, ал.1 от Наказателният кодекс за противозаконно увреждане, и по чл. 129, ал.1 от НК за нанесена средна телесна повреда. Две лица са задържани в РУ – Павликени за срок до 24 часа по реда на ЗМВР.