Начало Новини Криминална хроника Късо съединение е причинило пожара в ДГ „Слънце“ в Павликени

Късо съединение е причинило пожара в ДГ „Слънце“ в Павликени

2476

Късо съединение в ел. инсталацията е причинило пожара в Детска градина „Слънце“ в Павликени. Това съобщиха от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново.

По време на извършения оглед за установяване на щетите е установено, че са изгорели 30 кв. метра изолация на водосъдържател, мебели и детски топки и надуваеми лодки, както и електрически контакто. Опушени са 220 кв. метра стени. На сигналът се е отзовал екип на Районната противопожарна служба с един противопожарен автомобил и четирима пожарникари.

Припомняме, че сигналът за инцидента бе получен около 09:30 часа вчера. Бяха евакуирани 124-те деца и персонала в учебното заведение. Пострадали при инцидента нямаше. Огънят обхвана вехтории в помещението, намиращо се в близост до котелното.. Очаква се учебният процес в детската градина да може да бъде възстановен най-рано в началото на следващата седмица. Дотогава е сфомирана сборна група в Детската ясла в помощ родителите, които не могат да оставят децата си вкъщи.