Начало Спорт „Левски 2007“ взе дербито в Павликени

„Левски 2007“ взе дербито в Павликени

1289

Отборът на „Левски 2007“ (Левски) спечели дербито на 2-ия кръг в Северозападната Трета лига след 1:0 в Павликени над местния едноименен тим. Така водения от Петър Ванков състав даде поредното потвърждение на първоначалните прогнози, че ще е сред лидерите в първенството.

Получи се равностоен мач. В началото домакините създадоха две ситуации, но Йордан Йорданов не намери верния път към вратата на Иван Георгиев. Постепенно гостите установиха минимален превес.

В 30-ата минута голмайстора на групата за миналия сезон – Ивайло Иванов се измъкна сам срещу вратаря Радослав Рашков, но не успя да го преодолее. После пък центрира, топката премина през купа от играчи и неочаквано достигна до Цветан Петров, но той не вкара. Развръзката настъпи в 57-ата минута, когато след центриране от дясно Ивайло Иванов насочи топката неспасяемо в горния ъгъл, реализирайки победното попадение. В 70-ата минута Венцислав М. се озова очи в очи с Рашков, но вратаря спечели спора. После Тони Паликрушев можеше да удвои, но пък не уцели вратата.

В заключителните десетина минути футбола се загуби – домакините натискаха хаотично, а съперника им изритваше топката далече от вратата си. Така левскарите записаха втори пореден успех и оглавиха класирането с пълен точков актив.