Начало За Забава Летен празник в с. Росица събра роднини от близо и далеч

Летен празник в с. Росица събра роднини от близо и далеч

1330

Традиционният летен празник в с. Росица събра роднини от близо и далеч. Той се проведе в събота, а в павликенското селце пристигнаха гости дори от Турция и Германия. Празника уважиха още финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ на Павликени инж. Емануил Манолов, общински съветници, колеги кметове на села, приятели и спонсори.

За родовата среща, както местни наричат празника, в с. Росица се готвят отдавна. Особено в подготовката на трапезата, в която участва всяко семейство. Цялото село се събира в салона на местното читалище, подреждат се маси, свири жива музика, пеят фолклорни състави от Павликени и Свищов, разказа кметът Айгюн Юмеров, който по сценарий открива празника. После архимандрит Георгий благославя тържеството и започва веселбата.

Юмеров припомни, че летният празник в с. Росица е стартирал преди 11 години и когато за първи път бил проведен, на местните много им харесало. На следващата година пак организирахме тържество и решихме тези срещи с роднини и приятели да станат традиция, каза селският управник. Той посочи, че селото е единственото в общината, където няма пенсионерски клуб и хората няма къде да се събират. Ходят си на гости по къщите. Но има все пак радостна новина. От днес започваме строеж на пристройка към читалището, която ще бъде пенсионерски клуб, съобщи  Юмеров. Най-вероятно клубът ще бъде готов за тази Коледа, уточни кметът на с. Росица.