Начало Спорт Футбол Лидерът „Ботев“ Враца с тежко поражение в Павликени

Лидерът „Ботев“ Враца с тежко поражение в Павликени

1148

Юношите на „Ботев“ Враца отстъпиха с 0:3 при гостуването си на „Павликени“ в мач от последния 15-и есенен кръг на Северозападната „В” АФГ. Поражението беше предизвестено от проблемите в лагера на лидера, след като вчера титулярите и спортно-техническият щаб на врачани обяви, че напуска заради безпаричие. За да спаси клубната чест, управата на клуба /доколкото я има/ мобилизира юношите старша възраст, които предвождани от Ивайло Димитров излязоха срещу „Павликени“, и издържаха почти до края нулевото равенство.

Преди почивката гостите парираха на атаките на домакините и дори бяха близо до откриване на резултата. В 44-ата мин. Иван Спасов беше повален в наказателното поле на „Павликени“, но реферът Стоян Денев остана безмълвен и не маркира очевидното нарушение за дузпа.

След почивката обаче домакините взеха своето. Обратът тръгна от дузпа в 80-та мин., която беше реализирана от Кушев. Преди попадението с директен червен картон заради нарушението беше изгонен вратарят на врачани Христо Георгиев. Останали с 10 души на терена, гостите се държаха геройски до края на мача, но инкасираха още две попадения за крайното 0:3.

Въпреки загубата, „Ботев“ ще зимува на върха в Северозападната „В” АФГ, на две точки от преследвача „Етър“, който днес победи в Луковит местния „Ботев“ с 5:1.