Начало Новини Политика Цветан Цветанов ще представи листата на ГЕРБ във Велико Търново

Цветан Цветанов ще представи листата на ГЕРБ във Велико Търново

1192

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов представи официално всички водачи на листите с кандидати за народни представители на партията, които на този вот са с номер 11. „Уверен съм, че с такъв голям екип от професионалисти от всички сфери на обществения живот, отново ще спечелим доверието на българските граждани“, заяви при представянето Цветанов, който е водач на листата за Великотърновски избирателен район.

Събитието е с начало 18:00 ч., на 24 февруари /петък/ и ще се проведе в голямата зала на МДТ „К. Кисимов“ в старата столица.

През 2009 година Цветанов бе мажоритарният избор на жителите на Великотърновска област. Той е вицепремиер и вътрешен министър в правителството на Бойко Борисов от 2009 до 2013 г. и председател на най-голямата парламентарна група в 43-то Народно събрание, където отново представляваше Великотърновска област.

30-процентно обновление е факт в листата на ГЕРБ за региона, съобщи водачът Цветан Цветанов. Сред новите лица той посочи собственикът и мениджър на пивоварна „Бритос“ Габриела Попова – млада, образована дама, член на Съвет на жените в бизнеса в България. Младата преподавателка от Стопанската академия в Свищов и доктор по икономика Станислава Стоянова, проф. Любомира Попова от ВТУ, която е на втора позиция в листата, както и уважавания хирург д-р Николен Стойнов,спомена още от зам.-председателя на ГЕРБ. Цветан Цветанов посочи също и младият предприемач, собственик на рекламна агенция и голям родолюбец Станислав Стоянов.

Цветан Цветанов официално ще представи и листата на ГЕРБ за Великотърновски избирателен районпред обществеността в старата столица. Това ще стане в петък вечер в голямата зала на МДТ „К. Кисимов“, където след представянето, зрителите ще имат възможност да гледат хитовото представление на търновския театър „Свекърва“ по Антон Страшимиров.


Листа

01. Цветан Генчев Цветанов–Мажоритарно избран от Великотърновски район на парламентарния вот през 2009. Вицепремиер и вътрешен министър от 2009 до 2013 г. Народен представител в 42-роНС. В43-ия парламент представител на Великотърновска област и председател на най-голямата Парламентарна група, тази на ГЕРБ – 2014-2017 г. Зам.-председател е на ПП ГЕРБ.

02. проф. Любомира Симеонова Попова – доктор по Педагогика, с професионален опит в сферата на средното и висшето образование, и Управление на образованието. Два мандата зам.-областен управител на Великотърновска област, преподавател във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”. Член на съюза на учените в България.

03. д-р Николен Веселинов Стойнов – хирургс 30-годишен опит, управител на ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов”. Началник на Втора хирургияв областната болница, трети мандат общински съветник, председател на Здравната комисия в местния парламент.

04. инж. Клавдия Григорова – Ганчева – народен представител в 43-то НС.Преди това – секретар на Община Горна Оряховица. Магистър инженер в железопътния транспорт от Технически университет – Варна. Магистър по Управление и безопасност на условията на труд от Технически университет, със сериозен професионален опит в системата на БДЖ.

05. д-р Станислава Красимирова Стоянова – Член на НИС на МГЕРБ. Доктор по икономика, Главен асистент в Стопанската академия „Свищов.Член на Съюза на учените в България и на Асоциацията на преподавателите по икономика и управление на индустрията

06. Даниела Тодорова Арабаджиева –втори мандат председател на Общински съвет Лясковец. Магистър по „Управление на образованието“, директор на СУ „Максим Райкович“ – Лясковец, с повече от 25 години професионален опит в сферата на образованието.

07. Станислав Иванов Стоянов – собственик и управител на Рекламна агенция „Ди-Медия“, с висше компютърно и икономическо образование, член на УС на движение „Пазители на българщината“, член на църковното настоятелство на храм „Св. Св. Кирил и Методий“.

08.  Габриела Григорова Попова –собственик и мениджър на пивоварна „Бритос“, Бакалавър „Бизнес администрация“ от Американския университет в Париж; Магистър в същата дисциплина от Висшето училище по мениджмънт в Париж. Член на Съвет на жените в бизнеса в България

09. Евгени Димитров Стоев – общински координатор на ГЕРБ – В. Търново. Народен представител с активна парламентарна дейност в три Народни събрания.Бивш директор на Териториална данъчна дирекция – Велико Търново и Ръководител на Служба за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения; Екс изпълнителен директор на „Балканкар Заря“

10. Венцислав Милков Георгиев – Докторант по политология, организационен секретар на ГЕРБ – Павликени и ръководител на общинската младежка структура на ГЕРБ. Най-младият и деен общински съветник в ОбС – Павликени

11. Георги Петров Недев – областен координатор на МГЕРБ, общински съветник, треньор и състезател по мотокрос, печелил състезания от републиканския шампионат.Председател на спортен клуб „СиксСпортс“.Завършва магистратура „Публична администрация“ във ВТУ

12. д-р Валентин Василев Точков –педиатър, началник на детското отделение в областната болница „Д-р Стефан Черкезов“. Организатор на Първата национална конференция по детски болести в България, провела се във В. Търново. Член на УС на Българска педиатрична асоциация

13. Нейко Генчев Генчев – собственик и управител на Издателство „Фабер“. Управител и съсобственик на сръбско-българската корпорация за производство на полиграфическа техника. Председател на Института за приложна музеология – София. Заместник-председател на Сдружението на българските академични издателства. Владее английски, френски, руски, сърбохърватски и полски език.

14. Росица Тодорова Димитрова – от 2006 г. досега ръководи Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община В. Търново. Председател е на Постоянната комисия по труд и социална политика към НСОРБ. Медицински фелдшер, Магистър по специалностите „Социални дейности“ „Здравно осигурителни системи“, „Управление на европейски проекти“, „Мениджър“ и „Стопанско управление“.Завършила е Българското училище за политика „Димитър Паница“.

15. Стефан Иванов Бранзелов – Председател на Общински съвет – Златарица, магистър по финанси и банково дело, председател на общинската структура на ГЕРБ в Златарица

16. Георги Димитров Давидов – Доктор по педагогически науки, Ръководещ съдия в ранглистата на съдиите „А“ група към Българския футболен съюз, Главен експерт в Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в община В. Търново