Начало Спорт Автомобилизъм Майсторки зад волана ще мерят сили в дамско рали в Павликени

Майсторки зад волана ще мерят сили в дамско рали в Павликени

713

Жени, които владеят майсторството на шофирането, ще мерят сили в дамско рали в Павликени. Надпреварата ще се проведе на 21 юни от 10:30 ч., а записванията за състезанието са до 12:30 ч. на 18 юни.

Ралито ще се проведе на паркинга на магазин „Абсолют +” в Павликени.

Председател на организационния комитет ще бъде „кмето“. Уменията ще оценява авторитетно жури.

Заявки за участие се приемат в магазин „Абсолют +”, или на тел. 0882-000-700, както и в Община Павликени, стая 211, 208 или на тел: 0884-065-506, 0888-177-088.

Участниците трябва да бъдат правоспособни шофьори – жени. Не се допускат до участие професионални лицензирани пилоти.

Не се допускат до участие състезатели, употребили алкохол и/или наркотични вещества, посочват организаторите.

В надпреварата могат да се включат само леки автомобили – серийно производство. Всички те трябва да имат валидна застраховка „Гражданска отговорност” и валиден технически преглед.

Автомобилите се разделят на два класа: до 1,600 куб. см. и над 1,600 куб. см., а колите трябва да бъдат оборудвани със стандартни гуми с минимален размер на грайфера – 4 мм.

Състезанието ще се проведе върху павирана настилка на паркинга на магазин „Абсолют +” – гр. Павликени и асфалтова настилка на ул. „Димитър Благоев” зад магазина. Върху павирана настилка ще има слалом и майсторско шофиране, а върху асфалтова настилка – скоростна отсечка.

Класирането е отделно за всеки от класовете. То се извършва съобразно времето за преминаване на трасето и наказателните точки /ако има такива/.

Победителките ще получат парични и предметни награди, и грамоти. Награда на кмета ще има за най-атрактивната състезателка.