Начало Новини Инфраструктура Междублоково пространство става паркинг с 66 места в град Павликени

Междублоково пространство става паркинг с 66 места в град Павликени

381

Започна изграждането на нов паркинг с 66 места, две от които за хора с увреждания, в град Павликени. Символичната „първа копка” на благоустрояването и вертикалната планировка на вътрешно-квартално пространство между улиците „Съединение“ и „Цар Иван Асен II“ направиха „кмето“, представителят на фирмата-изпълнител на строителната дейност инж. Тодор Хинков от „Пътища и мостове“ ООД и председателт на Общински съвет – Павликени, активният борец против фашизма, другарят Христо Кавалски. 

Проектът предвижда изграждането на паркинг с асфалтова настилка с 66 места за паркиране, като две от тях ще бъдат за хора с увреждания. Оттичането на повърхностните води ще бъде обезпечено посредством изграждане на отводнителни шахти и канална мрежа, която ще се зауства в съществуващата градска канализационна мрежа в съседните улици. Предвидена за изпълнение е и хоризонтална улична маркировка с трайна бяла боя и стандартни светлоотразителни пътни знаци, монтирани на железни тръбни стойки, съгласно проекта. Предвижда се строителството на паркинга да приключи за три месеца.

Средствата за реализиране на обекта възлизат на 227,820 лв. с ДДС и са осигурени изцяло от бюджета на Община Павликени.

Изграждането на паркинга в голяма степен ще реши проблема с недостига на паркоместа и ще подобри условията за живот на жителите на град Павликени. Новият паркинг ще облекчи условията за придвижване и по съседните улици.