Начало Новини България Надежда за началото на края

Надежда за началото на края

372

Без да симпатизираме на аматьорите авантюристи от „Продължаваме промяната“ по какъвто и да било начин, нужно е да споменем, че формацията предлага кметовете на общини и районните кметства могат да бъдат преизбрани максимум за още един мандат.

Парламентарната група на „ПП“ е внесла на 19 януари в деловодството на Народното събрание Закон за изменение и допълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация.

В мотивите за посочените промени, от „ПП“ изтъкват, че целта е „повишаване на политическата конкуренция на местните избори и гарантиране на сменяемостта на лицата, упражняващи местната изпълнителна власт“. В оценката на въздействие на закона от „ПП“ посочват, че „политическият плурализъм на местните избори е значително уронен, а трайното упражняване на една власт от едно лице повишава риска от постигането на негативни резултати в дългосрочен план“.

Напомняме, че през есента тази година ще се проведат редовни местни избори, които вярваме ще поставят ако не края, то поне началото на края на абсолютната феодална местна власт на един индивид и неговата ялова администрация с плътта на отчаяно-червения град Павликени.