Начало Новини Политика Най-активните дами в ГЕРБ са от Свищов, Горна Оряховица и Павликени

Най-активните дами в ГЕРБ са от Свищов, Горна Оряховица и Павликени

1591

Народните представители Станислава Стоянова и инж. Клавдия Ганчева уважиха отчетното събрание на Жени ГЕРБ в област Велико Търново, което се проведе в старопрестолния град. Гости на събитието бяха също областният управител Любомира Попова и заместничката ѝ инж. Детелина Борисова. Присъстваха общинските координатори и членовете на областното ръководство, сред които и зам.-кметът на Горна Оряховица Йорданка Кушева.

Областният клубен ръководител на ЖГЕРБ Цветанка Недева представи отчет на работата за едногодишен период от октомври 2016 г. През последната година усилията на дамите са били насочени главно в областите социални дейности, здравеопазване, образование, екология, благотворителност, култура. „В подготовката и изпълнението на мероприятията имахме активно сътрудничество със структурите на МГЕРБ и СГЕРБ, както и подкрепата на кмета на В. Търново и другите кметове от областта“, коментира Цветанка Недева.

Сред най-активните структури на ЖГЕРБ в региона са били тези в Горна Оряховица, Павликени и Свищов, стана ясно по време на събранието.

Адмирации от всички присъстващи получиха усилията на дамите в Павликени за съхраняване на традициите и непрестанната подкрепата на самодейни състави. Едно от най-впечатляващите събития в Павликени е станалият вече традиционен фолклорен празник „Битова вечер“, организиран от ГЕРБ и събиращ повече от 200 участници от цялата община. Наред с редовните дарения за пенсионерски клубове, училища, читалища, детски градини и семейства в нужда, дарение е направено и на Историческия музей в града, който благодарение на председателя на Общинския съвет Ваня Антонова вече разполага с нови пейки и манекени за експониране на народни носии. През последната година ЖГЕРБ – Павликени са организирали поредица специализирани семинари, свързани с възпитанието на децата, общуването с тях, тяхното психическо здраве и справянето с агресията сред подрастващите. Проведени са беседи в пенсионерски клубове на тема „Възможностите да бъдем щастливи и в периода на третата възраст“.

Подкрепа за редица младежки начинания са оказали дамите от ЖГЕРБ в Г. Оряховица, отчете общинският ръководител Йорданка Кушева. Парична помощ за Литературен клуб „Калиопа“ е позволила отпечатването на сборник с художествени творби, а със съдействието на дамите са ушити костюми за ученическа театрална възстановка на епизода „Радини вълнения“ от романа „Под игото“. В навечерието на 24 май горнооряховската структура на Жени ГЕРБ е подарила на общински библиотеки и училища томове с творби на акад. Антон Дончев. Спортни празници за потребителите на социални услуги в общината са сред другите инициирани от ЖГЕРБ прояви. По думите на Йорданка Кушева фактът, че две дами са избрани за народни представители е показателен за добрата работа на организацията в региона, а преизбирането на Клавдия Ганчева за втори мандат е високо признание за горнооряховската структура.

С депутатите Станислава Стоянова и Клавдия Ганчева дамите обсъдиха параметри от приетия на първо четене национален бюджет, като изразиха задоволство от 4-процентния икономически ръст, който е факт, благодарение доброто управление на правителството на премиера Борисов. Бюджетът за следващата година е балансирано разпределен и с 2.5 милиарда повече, като е най-социалният бюджет от много години насам, категорични са народните представители Клавдия Ганчева и Станислава Стоянова.