Начало Новини Криминална хроника Наказаха с три години затвор мъж за кражби и неправомерно ползване на...

Наказаха с три години затвор мъж за кражби и неправомерно ползване на чужда дебитна карта

968

По обвинение на Окръжна прокуратура – Плевен, 33-годишен мъж е осъден на три години лишаване от свобода при строг режим за извършени кражби на портмонета от дамска чанта от две жени и неправомерно ползване на чужда дебитна карта. Ивайло О. е осъден също да заплати обезщетение от 300 лева за причинени имуществени вреди на едната пострадала.

Съдът го призна за виновен по повдигнатите му от прокуратурата обвиненията, че през периода 19.09.2015 г. – 21.09.2015 г. в гр. Павликени, обл. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещ от владението на собствениците им без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Вещите са на обща стойност 494 лева. /На 19.09.2015 г. в гр. Павликени, от магазин за дрехи, отнел от владението на продавачката, без съгласието й с намерение противозаконно да ги присвои дамско портмоне и 30 лева и на 21.09.2015 г. в гр. Павликени, от паркиран на автогара автобус, отнел от владението на кондукторката без нейното съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – дамска чанта с вещи и пари на стойност 456 лева/. Престъпление по чл.196, вр. чл.194, вр. чл.29, вр. чл.26 от НК.

Осъден е и за това, че на 19.09.2015 г. в гр. Левски, при условията на продължавано престъпление, използвал на три пъти чужд платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляря. Престъпление по чл.249 ал.1, вр. чл.26 от НК. /Картата е била в откраднатото портмоне на продавачката в магазина в Павликени. Обвиняемият не разполагал с пин-код и въвел произволен, но поради грешно въведения ПИН код системата блокирала картата./

Присъдата подлежи на обжалване пред ВТАС.