Начало Новини Образование Нов автобус купи Община Павликени за СУ „Бачо Киро“

Нов автобус купи Община Павликени за СУ „Бачо Киро“

1738

Ключовете за нов ученически автобус връчи кметът Община Павликени инж. Емануил Манолов на директора на СУ „Бачо Киро“ Пепи Стефанова.

Превозното средство е закупено със средства от Националната програма „Оптимизация на уличищната мрежа“ след закриването на ОУ „Христо Ботев“ в с. Недан и съфинансиране от Община Павликени. С него ще бъде осигурено превозването на учениците от селото до учебното заведение.

Автобусът е 29-местен, отговарящ на всички условия за превоз на ученици, – обзаведен с всички необходими средства за безопасно транспортиране на децата – колани, ограничител на скоростта, заключващи се врати и др. и отговаря на европейски стандарт Евро 6 за изгорели газове.

Новият автобус ще осигури комфортно пътуване на децата до училището. Специализираният превоз ще даде възможност за съобразяване на часовете за пътуване с графика на учебния процес. Моторното превозно средство също така ще подобри качеството и сигурността за транспортирането на учениците.

153,332 лв. е стойността на автобуса. От тях 20,000 лв. са от бюджета на Община Павликени, а останалите идват от бюджета на Министерството на образованието.

Инж. Манолов пожела здраве и безаварийно каране с новия модерен автобус, който да пътува винаги пълен с ученици.