Начало Новини Култура Нощ на четенето в с. Патреш

Нощ на четенето в с. Патреш

1839

По случай Световния ден на поезията НЧ „Просвета – 1898” с. Патреш предприе инициативата „Нощ на четенето”. Гост на библиотеката на читалището беше поетесата Иваничка Колева, която вече има две издадени книги.

Детската стихосбирка „Златни крила” е издадена по повод раждането на първото ѝ внуче, а стихосбирката „Първите 50” е по случай нейния юбилей. Г-жа Колева е носител на първа награда от Третия конкурс „Вятърничави истории”, раздел „Поезия” с баснята „Дяволска история”. То ще бъде включено в Алманах „Нова българска литература” Хумор и сатира 2018, чиято премиера беше на същия ден.

Въпреки студеното „пролетно” време Иваничка Колева дойде в Патреш. Нейното слово създаде магическа атмосфера на фона на отиващия си ден в библиотеката на читалището. Пред очите ни оживяха картини от нейната поезия. „Нощта на четенето” предизвика айсберг от чувства в нас. Затова Настоятелството на НЧ „Просвета – 1898” с. Патреш благодари на г-жа Колева, като ѝ пожелава извора на нейното вдъхновение да не пресъхва и все така да ни радва с творчеството си.

Библиотеката на читалището е в очакване на нови срещи с писатели и поети.