Начало Спорт Футбол Осем отбора се състезават в детския футболен турнир за Купата на M&BM

Осем отбора се състезават в детския футболен турнир за Купата на M&BM

915

Велико Търново е домакин на детския футболен турнир за Купата на M&BM. Състезанията се провеждат под патронажа на кмета на Общината Даниел Панов и са част от националната програма „Децата и футболът“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Осем отбора спорят за трофея, като срещите се играят в рамките на два дни в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Състезанието започна вчера и ще продължи през днешния ден. Турнирът е организиран от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Община Велико Търново.

Финалът ще започне в 11:40 часа днес, а веднага след мача е награждаването на победителите. В церемонията ще се включат героите от САЩ ’94 Красимир Балъков и Бончо Генчев, както и кметът Даниел Панов.

В надпреварата участват отборите на „Етър“ (Велико Търново), „Академик“ (Свищов), „Янтра“ (Полски Тръмбеш), „Левски 1986“ (Стражица), „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Павликени“ (Павликени), „Изгрев-93“ (село Царевец) и „Белица 2017“ (Килифарево). Всички тимове ще получат футболни екипировки и топки, които са осигурени от компанията “M&BM”, която е генерален спонсор на турнира. Ще бъдат присъдени и индивидуални награди за най-добри вратар, защитник, полузащитник, нападател, състезател и треньор, за най-техничен състезател и най-полезен играч, както и за голмайстор.