Начало Новини Образование РСПБЗН Павликени отбеляза деня на доброволеца в гр. Сухиндол

    РСПБЗН Павликени отбеляза деня на доброволеца в гр. Сухиндол

    1380

    На 05.12.2016 г. огнеборци от РСПБЗН Павликени съвместно с доброволците от гр. Сухиндол извършиха демонстрация на пожарогасителна техника и техника, собственост на доброволното формирование към Община Сухиндол пред учениците от Х до ХІІ клас при СУ „Св. Климент Охридски“ гр. Сухиндол.

    Младежите бяха запознати с тактико-техническите данни на наличната техника, противопожарни уреди и съоръжения, както и способите за гасене на различните видове пожари. Проведена беше демонстрация на спасителни действия при пътно транспортно произшествие – спасяване и оказване на долекарска помощ на пострадал. Мероприятието беше посрещнато с голям интерес от учащите.

    Гости на събитието бяха кметът на Община Сухиндол инж. Пламен Чернев, председателят на Общинския съвет и директор на СУ „Св. Климент Охридски“ г-н Ивайло Отчев, секретарят на общината г-жа Пазвантова и членовете на ДФ „Сухиндол“ с председател г-н Петър Петров. От името на професионалното ръководство на огнеборците, приветствие поднесе директорът на РДПБЗН Велико Търново комисар инж. Красимир Кръстев.