Начало Новини Религия Отличниците на Павликени пуснаха светлините на коледната елха

Отличниците на Павликени пуснаха светлините на коледната елха

1249

В Павликени отличните ученици  Мария Звездева от шести клас и Валентина Великова от седми клас в ОУ „Св. Климент Охридски“, както и третокласникът Виктор Генчев и Виктория Боева от седми клас на СУ „Бачо Киро“, запалиха светлините на коледната елха в града. В ритуала се включи и „кметo“ на Общината инж. Емануил Манолов, който по традиция в последните години кани успешните ученици да пуснат светлините на елхата.

За да се насладят на коледния концерт, на площад „Свобода“ се събраха стотици граждани. На сцената за тях свои танци изпълниха възпитаниците от детските градини „Осми март“ и „Слънце”.

По традиция в коледния концерт участваха и лауреатите от Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято!”. Носителят на “Гран при” Александра Златева от Разград и павликенската млада певческа надежда Полина Петрова изпълниха коледни песни. На сцената излязоха Дядо Коледа и Снежанка, които отправиха благопожелания за 2019-та година.

„Нашият град „облече“ своята празнична премяна и вече сияе в хиляди коледни светлини. Нека от днес до края на следващата година да ни спохождат добри мисли и благи чувства. Нека, заедно със запалването на светлините, да се запали и искрата на доброто у нашите сърца“, обърна се към павликенчани „кмето“ Манолов.