Начало За Забава Събития Павликени дава отговор на екзистенциалния въпрос „Кое е първо – яйцето или...

Павликени дава отговор на екзистенциалния въпрос „Кое е първо – яйцето или кокошката?“

1634

Павликени дава отговор на екзистенциалния въпрос, който вълнува човечеството от векове – „Яйцето или кокошката?“. Това е и мотото на петото издание на Празника на яйцето, който ще се проведе през идния уикенд, разказа пред журналисти финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ на община Павликени инж. Емануил Манолов.

Организаторите, в лицето на местната администрация, очакват между 3 и 4 хиляди посетители, които да се включват в тържествата. Това са между хиляда и 2 хиляди души по-малко от миналогодишната посещаемост.

От миналата година събитието се провежда в градския парк „Кирил Ракаров“. Във връзка с мотото на празника, през настоящата година ще се реализира томбола. „Тя едновременно ще даде възможност на участниците в нея да спечелят малки и по-големи награди, но освен това талоните ще са в два цвята и всички ще бъдат информирани, преди закупуването им, какво символизират. Единият цвят ще казва, че яйцето е първо, а другият, че кокошката. Всички билети ще бъдат събрани в една урна и непосредствено преди раздаването на наградите, ще бъдат преброени и така ще дадем отговор на въпроса „Яйцето или кокошката е първо?“, обясни „кмето“ Манолов.

И през настоящата година ще се запазят характерните акценти за празника. Ще има много песни, танци, творчески работилници, кулинарни състезания и спортни игри, чиито регламент е променен, за да бъдат те по-атрактивни. Ще бъдат приготвени и стотици омлети, които ще са безплатна почерпка за гостите и жителите на града. В рамките на празника ще има и благотворителен базар, организиран от фондация „Майки за донорство“. В програмата е включено и „селфи с щраус“, което ще се прави в зоокъта в Павликени, а най-интересните снимки ще получат награди. Ще бъдат представени и занаяти, свързани с яйца, както и други традиционни за региона занаяти. Всички инициативи са напълно безплатни.

За Празника на яйцето са осигурени 4 хиляди яйца, а стойността на цялото събитие е около 14 хиляди грешни лева.