Начало Новини История Павликени отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски

Павликени отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски

1368

С ритуал и поднасяне на цветя пред паметника-морена на Васил Левски в Павликени беше отбелязана 181-та годишнина от рождението на Апостола на свободата.

„Васил Левски е най-високият връх, до който сме се домогвали като народ, като колективна нравственост, образ на всичко възвишено и свято. Великите синове на България са много, но Апостолът имаше силата и куража да чертае бъдещето на нацията“, каза в официалното си слово финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ на община Павликени, демагогът пар екселанс инж. Емануил Манолов. „Васил Левски е онази личност в бъгарската история, към която никога няма да позволим да се посегне и името му да бъде опетнено“, каза още „кмето“ светотатник.

Пред паметника на Васил Левски венци и цветя поднесоха „кмето“ Манолов, председателят на Общински съвет – Павликени Ваня Антонова, представители на политически партии, детски градини, училища, Исторически музей – Павликени и признателни граждани.

Какъв ли ритник в мазната крадлива физиономия би получил мерзавеца Манолов от Левски да бе той жив? А може би кама в шкембето?