Начало За Забава Павликени посрещна приятели за “Празника на яйцето”

Павликени посрещна приятели за “Празника на яйцето”

366

Павликени отново се заяви като дома на яйцето и организира празник в негова чест. През уикенда в града на хубавите хора и розите се проведе седмото издание на Празника на яйцето. Местният фестивал се утвърди като знаково събитие в културния календар на античния и вечен град.

Началото беше дадено от домакина – „кмето“ на града, който приветства павликенчани. „През 2014 година този празник се роди от мечтата ни да имаме още един повод да се съберем и да се веселим. Да посрещнем хора от близо и от далеч и да им покажем града ни. България има много фестивали, но нашият е един от най-пъстрите, забавните и разнообразните. Той е единственото събитие – празник на живота, чиито създател е яйцето“, каза „кмето“. Той посочи, че яйцето е сред най-важните продукти на икономиката в Павликени. „Кмето“ благодари на спонсорите, организаторите на програмата и гостите, дошли на празника в града.

Сред официалните гости бяха народният представител, червената Весела Лечева, представители на общините Велико Търново, Стражица, Елена и др.

Тази година празничната програма се проведе при допълнителни мерки за безопасност на публиката и изпълнителите. Затова част от традиционните забавления през деня бяха отменени.

Атрактивни игри изпълниха програмата на празника. Кой ще подреди най-бързо буквите от името на „Празник на яйцето“ се състезаваха официалните гости. Бързината си премериха депутатът Весела Лечева, заместник-кметът на община Елена Йордан Димитров и председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, който се оказа и най-бърз. 20 младежи пък участваха в играта „Руска рулетка“.

На сцената се изявиха и най-хубавите изпълнители – децата на Павликени. В програмата участваха група от ДГ „Вяра, Надежда, Любов“, вокална група „Магия“ при СУ „Бачо Киро“ и мажоретният състав при ОУ „Св. Климент Охридски“. Под вещото ръководство на водещия Драгомир Драганов те изпълниха своите песни и танци.

Кулминацията на вечерта дойде с излизането на Ицо Хазарта и балет „Нова“. Павликени се оказа сред първите места в България, където обичания рапър представи новата си песен „Само споко“. Близо час хора от всички поколения се забавляваха с хитовете му, а самият Ицо Хазарта каза, че дава четири пъти „да“ на Павликени за организацията на хубавия празник.

Организатори на събитието са Община Павликени и фирма „Хайпро България“ ООД. За украсата на сцената съдействаха и местните производители „Фидус“ и „Екзотика“.