Начало Новини История Павликени почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

Павликени почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

1313

С тържествена заря-проверка, минута мълчание и поднасяне на венци Павликени отбеляза 142 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев.

За официалното поклонение пред паметта на всички, загинали за свободата на България, присъстваха финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ на Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Ваня Антонова, общински съветници, общественици и гости. На площад „Свобода“ бяха и ученици от трите училища на града, както и граждани, дошли да почетат паметта на Ботев.

Поклонението започна със заупокойна молитва, отслужена от архимандрит Георгий в памет на героите.

„142 години след смъртта на поета, публициста и революционера неговите проницателни слова ни служат за пример и упование в моменти на трудност и изпитания. Ботев е нравствена мяра за поколения българи. Днес Ботев е жив, Ботев е сред нас. Защото именно за него е най-вярно, че Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…““, каза в официалното си слово „кмето“ Манолов. „Нека изпълним със съдържание заветите на Ботев, за да може Денят на загиналите за свободата на България да бъде не ден на помен, а ден на утвърждаване на вярата в живота“, допълни още градоначалникът демагог.

Венци и цветя поднесоха официалните гости, училищата и други обществени и политически организации. В края на честването градския площад бе озарен от традиционната за този ден заря-проверка.