Начало Новини Политика Павликени с кмет на първи тур, инж. Емануил Манолов преизбран с над...

Павликени с кмет на първи тур, инж. Емануил Манолов преизбран с над 56%

1898

И Павликени има кмет на първи тур, показват резултатите от местните избори при обработени над 80% протоколи.

Издигнатият от БСП Емануил Манолов е спечелил подкрепата на 56.62% от гласоподавателите. Втори с 25 на сто е кандидатът на ГЕРБ Мирослав Маринов. Трети е социалдемократът Иван Димитров, за когото са гласували около 7% от избирателите. Радослав Розинов от ДПС е с резултат почти 5%, следва Огнян Георгиев от АТАКА с 2.26 на сто, Даниела Добруджалиева с 2.20% и Христо Пенчев от НФСБ с 1.85 на сто.

Според изнесените данни БСП печелят мнозинство в Общинския съвет. За листата на социалистите са гласували над 41% от гласоподавателите. Втори са ГЕРБ с близо 24% подкрепа. С 8.17 на сто трети се нареждат социалдемократите, а четвърти са ДПС с 8.13%. Четвърти са от Народен съюз с 4.31 на сто, а пети са реформаторите с резултат 3.77 на сто.

Няколко населени места в Павликенско вече имат избрани кметове. В Лесичери подкрепата на над 69% от гласоподавателите спечели Димитър Митрев от БСП. Над 90 на сто от избирателите в Мусина са избрали социалиста Христо Иванов. Подобна е ситуацията в Паскалевец, където за червения кандидат Мирослав Димитров са гласували 89%. Кмет има и Бутово, където 60 на сто са подкрепили кандидата на ГЕРБ Станислав Теодосиев. Избрани са кметовете още на Вишовград, Сломер, Батак, Дъскот, Михалци, Бяла черква, Димча, Росица и Стамболово.

Балотаж ще има във Върбовка, Долна Липница, Патреш, Недан, Горна Липница, Караисен.