Начало Новини Благотворителност Павликенският кмет раздаде коледни подаръци на децата от приемната грижа

Павликенският кмет раздаде коледни подаръци на децата от приемната грижа

262

Децата от приемната грижа в Павликени получиха коледни подаръци. За осма поредна година градоначалникът организира инициативата, която е знак на благодарност за грижата и посветеността от страна на родителите към децата.

За първи път беше променена традицията и вместо кметът да посети всеки от домовете на приемните родители, те се събраха за специален концерт, който се проведе в салона на СУ „Бачо Киро“ в Павликени.

40 деца са настанени в момента в приемни семейства в община Павликени в рамките на проект „Приеми ме“. Семействата, при които има деца са 27 от общо 33 официално преминали през процедурата. Най-малкото от децата е на няколко месеца, а двама от младежите са на 17-годишна възраст.

„Винаги в дните преди Коледа се срещаме с вас, приемате ме във Вашите домове. Тази година решихме да променим формата и Вие да бъдете наши гости. Мили деца, виждам, че сте пораснали, че сте щастливи, че получавате родителски грижи и се радвате на своето детство. Скъпи родители, в тази възраст децата имат нужда от топло семейно огнище, подкрепа и мъдрост от по-възрастните, както и от закрила и спокойствие, за да растат щастливи. Благодаря ви, че осигурявате всичко това за нашите деца“, каза „кмето“, който благодари и на координаторите от екипа, който организира приемната грижа в община Павликени.

За доброто настроение се погрижиха учениците от Вокална група „Магия“ при СУ „Бачо Киро“, както и коледари. Дядо Коледа и Снежанка посетиха тържеството и се снимаха с всички желаещи.