Начало Новини Местни 34-годишният Пламен Иванчев възражда село Караисен

34-годишният Пламен Иванчев възражда село Караисен

2258

Село Караисен край Павликени има свое лого и страница на селото във фейсбук. Това е част от новата визия на населеното място в опит за неговото възраждане, с който се е заел 34-годишният Пламен Иванчев.

Той е родом е от София, но е израснал в Караисен, където е преминало детството му. Сега се наложило да смени дори работата си, за да прекарва повече време в Караисен и да се грижи там да се случват различни събития.

В селото живеят 700-800 души. Въпреки сравнителнло голямото населено място, пътуващите намаляват, за превозваческите фирми става неизгодно да правят курсове до селото и по думите на кмета Стефан Николов „всеки сам се оправя“. Училището затваря и седемнайсетте останали в него деца вече ще пътуват до общинския център, който отстои на 17 км от селото.

Възстановен е обаче старият физкултурен салон и там се провеждат ту тренировки по бразилския боен танц капоейра, ту турнир по тенис на маса или тренировка по таекуондо. В опит за възстановяване на старата традиция „Театър на село“ вече са поставяли „Женитба“ по Гогол.

Пламен Иванчев е удовлетворен да среща радостта в очите на хората, а „не онези безнадеждни погледи, които означават примирение, че всичко е свършило“.