Начало Новини Криминална хроника Полицейска спецакция в района на Павликени

Полицейска спецакция в района на Павликени

437
полиция

Образувани са осем бързи производства за незаконно добита дървесина и 13 лица са с повдигнати обвинения след проведена спецакция за противодействие на конвенционалната престъпност в района на Павликени. Това съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново. От там уточняват, че са проверени общо 31 адреса в Павликени, Сухиндол, Бяла черква и селата Стамболово, Лесичери, Михалци, Батак и Караисен. Установени и иззети са 34.5 пространствени куб. м. незаконно добити дърва за огрев, за които са образувани осем бързи производства.

Приключени са други седем досъдебни производства и една преписка за кражба. 13 лица са привлечени, като обвиняеми, на 12 от тях са наложени мерки за неотклонение „подписка“, едно е задържано за срок до 72 часа.

Образувана е една преписка за държане на акцизни стоки без бандерол.

Проверени са общо 88 лица и 68 автомобила. Съставени са 37 акта, от тях 19 по Закона за движение по пътищата, един по Кодекса за застраховането, три по Закона за българските лични документи, два по Закона за гражданската регистрация и 12 по Закона за горите. Наложени са 48 глоби по фиш. Установени са 60 нарушения на скоростните режими.

В операцията сa се включили служители от Районно управление – Павликени, ОД на МВР – Велико Търново, Зонално жандармерийско управление – Русе, Териториална дирекция на Държавно горско стопанство „Болярка“ и Регионалната дирекция по горите.