Начало Новини История Поредната кметска изява на наглост и безочие – Павликени „почете“ паметта на...

Поредната кметска изява на наглост и безочие – Павликени „почете“ паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

1599

С тържествена заря-проверка, минута мълчание и поднасяне на венци Павликени отбеляза 141 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев. За официалото поклонение пред паметта на всички, загинали за свободата на България, присъстваха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Ваня Антонова, общински съветници, общественици и гости. На площад „Свобода“ бяха и ученици от трите училища на града, както и граждани, дошли да почетат паметта на Ботев.

Поклонението започна със заупокойна молитва, отслужена от архимандрит Георгий в памет на героите.

Дотук добре, до момента, в който кметът не зина да говори:

„В общественото ни съзнание образът на Христо Ботев овенчава пантеон от хиляди назовани и неназовани храбреци, които са загинали за Освобождението на България. Нека помним не само техния героизъм, но и тяхната воля и стремеж за изграждане на нова, свободна България“, каза в официалното си слово инж. Манолов. „Нека си спомним, че Христо Ботев и неговите четници показаха на дело, че родолюбието няма граници и че е възможно винаги и навсякъде да работиш за благото на Родината“, допълни още градоначалникът.

Нужно ли е да съпоставяме далеч НЕРОДОЛЮБИВИТЕ ДЕЛА, скрити или явни, скорощни или давни, на нищожния червен кмет и неговата отровна в преобладаващата си част администрация с помпозните високопарни слова, изречени от него на този свят ден, които сквернят живота, делото и смъртта на истинските родолюбци – знайни и незнайни.

Ако Ботев бе жив би заплюл душманина на община Павликени Манолов в наглото му и безочливо лице. Но уви не е.

Венци и цветя поднесоха официалните гости, училищата и други обществени и политически организации. В края на честването градския площад бе озарен от традиционната за този ден заря-проверка.

Вечна памет и дълбок поклон пред загиналите за свободата на България.