Начало Новини Криминална хроника Поредна шумна циганска сватба в Павликени

Поредна шумна циганска сватба в Павликени

3140

Здравейте! Пише ви Николов от гр. Павликени отново по повод шумните ромски сватби!Ще повторя част от нещата от миналогодишното писмо, защото всичко си е постарому. Живея със семейството си в квартал КОС на края на града, който е тих и спокоен квартал.

Наблизо е и помощното игрище на спортния комплекс, който миналата година беше ремонтиран и ограден и на който до преди няколко години се провеждаха пищни ромски сватби на открито с невероятно високо ниво на шума в късните вечерни часове, нарушаване на обществения ред и невъзможност на целия квартал и половината град да почива нормално. Стигаше се и до затваряне на цели улици за движение. Всички живеещи в квартала знаеха, че организира ли се ромска сватба на открито, не се спазват никакви наредби, а нивото на шум е невъобразимо високо.

В приложеното видео ви изпращам кадри от сватбата, часът е 01:00 на 03.09.2016, а видеото е направено от балкона на терасата, която отстои поне на 250-300 метра от мястото на провеждане. Нямам нищо против провеждането на такива мероприятия, с техните обичаи и нрави, но нека да се спазва обществения ред и да се вземе в предвид и спокойствието на гражданите, гарантирано с наредба №1 за опазване на обществения ред, териториите и елементите за обществено ползване на територията на община Павликени.

С уважение: Даниел Николов, гр. Павликени