Начало Спорт Футбол Председателят на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново откри зимен турнир...

Председателят на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново откри зимен турнир в Павликени

1632

Зоналният съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново е съорганизатор на турнира по футбол в спортна зала „Йордан Петров – Графа“ в град Павкилени, който се организира и провежда с помощта на местната Община.

На откриването на надпреварата присъстваха кметът на Павкилени инж. Емануил Манолов, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев и председателят на дисциплинарната комисия към ЗС на БФС – Велико Търново Петко Павлов. Мажоретният състав при СУ „Бачо Киро“ даде началото на церемонията.

В продължение на една минута зрителите и участниците в турнира аплодираха успехите на знаменития защитник Трифон Иванов, който през тази година посмъртно беше обявен за почетен гражданин на Павликени.

Както вече стана ясно, от следващата година турнирът ще носи името “Трифон Иванов“. Решението е на местната Община и Зоналния съвет на БФС.

Първи в надпреварата играха отборите на миналогодишния шампион – „Червен динамит“ и „Медиана“. Общо 14 отбора ще вземат участие в надпреварата. Груповата фаза ще приключи на 16 декември, полуфиналите са на 27 декември, а финалът и закриването са предвидени за 29 декември.