Начало Новини Протест на пожарникари от Велико Търново, Горна Оряховица и Павликени

Протест на пожарникари от Велико Търново, Горна Оряховица и Павликени

432

Пожарникари от Велико Търново, Горна Оряховица и Павликени излязоха тази вечер на протестно събрание пред противопожарната служба във Велико Търново.

Огнеборците заявиха, че не приемат предложените днес от вицепремиера и финансов министър Асен Василев до 20% увеличение на заплатите в МВР:

„От няколко месеца се повтарят нашите искания, които са с минимално 25% и са запознати много добре политическото ръководство с нашите искания“.

„Хлябът от 90 стотинки вече е 1.80 лева, това е 100% увеличение, така че отговорът е ясен, че 20% на този фон са нищо. Изпълняваме си служебните задължения, а все се молим за пари и за социални блага“.

„Тези обещания не ни устройват, решени сме да стигнем до край. Според инфлацията, която се задава, тези 25%, които искаме, също са много малко. Условията на труд на всеки протест ги споменаваме, да се надяваме, че този път ще ни обърнат малко по-голямо внимание“.

„Искаме да сме актуални във времето, а не сме. Не сме хора втора ръка. Спасяваме човешки животи, борим се с всичко, заслужаваме много по-добро възнаграждение“, заявиха протестиращите пожарникари.