Начало Новини Криминална хроника Равносметката след полицейската блокада на Павликени и Сухиндол

Равносметката след полицейската блокада на Павликени и Сухиндол

662
белезници

Обвинени са тринайсет души в различни престъпления, а един от тях е клиент на прокуратура за закана с убийство. Осем души са задържани за 24 часа. Това са резултатите от спецакцията срещу битовата престъпност от вторник край Павликени и Сухиндол, които бяха блокирани от жандармерия според ОДМВР – Велико Търново.

По време на операцията със засилено присъствие на органи на реда от няколко звена са проверени 120 автомобила, 140 граждани и 7 адреса в селата Върбовка, Бяла река и Сухиндол. Съставени са 17 акта по Закона за движение по пътищата и четири по Закона за българските лични документи, наложени са 50 глоби по фиш. Заснети са 75 видеоклипа за скорост. С полицейски мерки до 24 часа са задържани 8 лица. На 13 души са повдигнати обвинения, едно от които за закана за убийство. Установени са извършителите на престъпления – кражби, като са намерени в домовете им вещи, предмет на престъпленията.

Образувано е едно досъдебно производство за незаконно добита дървесина и две бързи производства – за държане на наркотични вещества и незаконно притежание на боеприпаси. Образувана е преписка за държане на акцизни стоки без бандерол – 300 грама насипен тютюн.