Начало Новини Криминална хроника Разкрити са 14 престъпления при специализирана полицейска операция на територията на РУ-Павликени

Разкрити са 14 престъпления при специализирана полицейска операция на територията на РУ-Павликени

908
полиция

Девет бързи производства са образувани в рамките на специализирана полицейска операция, която се е провела на територията на Районното управление в Павликени. При акцията са разкрити 14 престъпления. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново.

Акцията се е провела в периода 3-4 февруари под ръководството на прокуратурата. В реализацията ѝ са участвали служители от ОД на МВР, Районно управление – Павликени, Зонално жандармерийско управление – Горна Оряховица, Държавно горско стопанство „Болярка“ и Регионална дирекция по горите – Велико Търново.

Образувани са девет бързи производства – шест за незаконно добити дърва за огрев и по едно за неправоспособност, нерегистриран автомобил и притежание на наркотични вещества. Образувано е и досъдебно производство за нарушаване на карантина, както и три преписки, от тях две за кражба на дърва и една за притежание на акцизни стоки без бандерол. Едно лице е привлечено като обвиняемо, разкрити са 14 престъпления, от тях седем кражби на части и вещи от автомобили и стоки от хранителни магазини, иззети са 23 пространствени куб. м. дърва за огрев.

Проверени са общо 63 адреса, 127 граждани и 85 автомобила. Съставени са 10 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са 50 глоби по фиш, от тях 7 на пешеходци. Заснети са 91 видеоклипа за скорост. Съставени са 8 акта и 8 констативни протокола по Закона за горите.