Начало Новини Образование Седмица на бащата

Седмица на бащата

1448

От 05 до 11 ноември във вторите класове на ОУ “Св. Климент Охридски“ гр. Павликени, с класни ръководители г-жа Нели Славчева и г-жа Емилия Великова, бяха организирани дейности по повод Седмица на бащата, която тази година е под наслов Истински Chef, с акцент върху здравословното хранене.

Да бъдеш Баща не е работа за един ден. Истинският мъж знае как да бъде Баща. Участието на бащата в училищния живот дава по-голяма увереност и сигурност на детето, както и го стимулира към нови постижения. Да бъдеш Баща е щастие и отговорност.

В часа по Околен свят децата разказваха за професиите на своите бащи. Как да бъдат здрави и силни, кои храни са здравословни, полезен режим на хранене и още много съвети получиха любознателните ученици от гостите ни. Истинско удоволствие е да слушаш как татковци и дядовци разказват колко е важно да се храним здравословно и да спортуваме редовно. С тяхна помощ малките готвачи от класовете приготвиха невероятно вкусни и красиви плодови салати.

Децата и техните бащи приготвиха вкъщи здравословни храни, които донесоха в училище. С тях направихме кулинарна изложба, с която закрихме тазгодишната Седмица на бащата и си похапнахме сладко.

Отново отпразнувахме заедно Седмица на бащата и Благодарим на нашите деца и техните бащи за веселото настроение, което създадоха и за отзивчивостта им.

Изготвили: Нели Славчева и Емилия Великова