Начало Новини Криминална хроника Социални помощи в Павликени

Социални помощи в Павликени

3578
Павликени

От 01.07.2018 г. започна приемането на молби за целева помощ за отопление от социалните служби в страната и то ще продължи до 31.10.2018 г.

В община Павликени също първите подадени молби вече са факт.

Съмненията ни са, че в нашата община при одобряването на тези молби не всичко е наред.

Много от хората от години укриват доходи. Работят в сивия сектор, но не декларират доход, а подават молби, които се одобряват от Дирекция „Социално подпомагане“.

Други пък укриват получена рента, като се договарят с арендаторите да им издават служебни бележки с невярно съдържание, за това кога е получена рентата и какъв е нейния размер.

Трети укриват партньорите си, с които съжителстват на семейни начала.

Четвърти пък работят и живеят в чужбина, идват си само за няколко дни, за да подадат молби и пак заминават и никой не си прави елементарния труд да им направи посещение на адрес, за да установи това, както е изискуемо по закон.

Имаме сведение, че една такава недобросъвестна служителка в павликенската ДСП е Веселка Йорданова. За да приеме молба на такива работещи и живеещи в чужбина недобросъвестни граждани, тя получава от тях сумата от 20.00 лв., за да си затвори очите и да лобира в тяхна полза молбата „да мине“. Някои от тези хора предимно от циганския етнос сами споделят по между си. Много често Веселка се възползва от служебното си положение и ползва циганите, които са задължени да отработват дни по програми, да ѝ работят у тях в градината.

Същата тази Веселка, си позволява да прави каквото си иска на работното място. Като се започне от безконечно клюкарстване и натрапчиво бърборене с клиентите, арогантно поведение с колеги, подучване на разни невежи цигани как да си потърсят „правата“ ограбвайки бедната ни държава и да си издействат незаконно подпомагане, та да се стигне до там, да се държи остър тон на шефката.

Макар че преди години, когато Весето имаше здравословни проблеми, същата тази шефка ѝ влизаше в положението и ѝ позволяваше да работи с облекчено работно време. Дори знаем, че понеже пътува от Павликени до Бяла черква, където живее, Весето си тръгваше с половин час по-рано от работа, за да не изпусне автобуса. Милата.

Необяснима остава за нас причината, поради която директорката на Дирекцията търпи всичко това. А може би има защо? Само те двечките си знаят.

Да припомним на двете пуйки, че истината, като водата, винаги намира път.