Начало Новини Здраве Лекарите от „Пирогов“ спасиха от ампутация премръзналото момченце от с. Долна Липница

Лекарите от „Пирогов“ спасиха от ампутация премръзналото момченце от с. Долна Липница

1223

6-годишното момченце от приемно семейство, транспортирано от Велико Търново с тежко измръзване на крачетата, бе спасено от ампутация от лекарите в Пирогов.

„Не се е стигнало до ампутация, изрязани са само кожички. Детето е изписано в началото на тази седмица и е настанено в приемно семейство в Перник, защото всяка седмица в продължение на три месеца трябва да посещава лекар“, обясни шефката на Дирекцията за социално подпомагане във Велико Търново, Анжела Досева. Комисия по приемна грижа ще реши дали приемната майка Снежана Начева, която е гледала премръзналото дете, ще продължи да бъде приемен родител. Социалните служби изведоха от дома на приемната майка и 4-годишната сестричка на премръзналото дете. Приемната майка се е грижила за тях от година, а преди това тя е отглеждала безпроблемно и други 4 деца.

Районна прокуратурата – Павликени се самосезира след публикации в медиите и образува досъдебно производство срещу Снежана Начева за това, че е оставила дете, нуждаещо се от родителска грижа, без надзор и достатъчно грижа и с това е създала опасност за физическото му, душевно и морално развитие.