Начало Новини Инфраструктура Спират автобусите за селата в Павликенска община

Спират автобусите за селата в Павликенска община

1428

От 01.08.2017 г. транспортна фирма „Алекс ОК” спира да обслужва селата от Община Павликени. Това стана ясно днес след като служители на фирмата са предупредили граждани ползващи карти за пътуване да не си закупуват такива за месец август.

По неофициална информация заместник кмета на общината Венцислав Иванов е провел разговор с представител на транспортната фирма, който е потвърдил намеренията на превозвача да преустанови дейността си на територията на Павликенска община. Като причина за това се изтъкват от една страна лошите пътища, от друга нерегламентираните нелегални превозвачи, съществуващи в много от селата, които превозват нуждаещите се и на практика автобусите се движат празни. Даден е пример, че при изминати 80 км. пробег автобусът е отчел по-малко от 8.00 лв. приход, което е нерентабилно за фирмата.

Сдружението на кметовете на кметства инициира среща на всички кметове с общинското ръководство, която ще се състои още утре. На нея ще бъдат обсъдени възникналите транспортни проблеми. В много от селата има не само пътуващи работници, а и ученици от средния курс, които учат в средните училища в гр. Павликени и не ползват училищните автобуси, а са зависими от междуселищния транспорт.