Начало Новини Криминална хроника Според заключение на вещо лице, Златко Германов от Павликени ще кара Коледа...

Според заключение на вещо лице, Златко Германов от Павликени ще кара Коледа в затвора с риск за живота си

2249

Циганинът Златко Германов от Павликени се призна за виновен за жесток побой на сервитьорка през лятото на миналата година и се спогоди с прокуратурата за 4 месеца затвор при общ режим.

Споразумението бе одобрено от съда в Павликени в понеделник по време на дълго заседание и заключение на вещото лице д-р Даниел Гайдарски. Адвокат на рецидивиста с профил в мрежата като гладиатора Спартак пък бе бившият апелативен съдия Милчо Ванев, който след пенсионирането си се захванал с адвокатлък.

След множество отлагания на съдебния процес по най-различни причини най-сетне 40-годишният местен пишман бабаит с куп предишни присъди и криминални регистрации е получил съдебно възмездие и ще кара Коледа в Ловешкия затвор. Германов обаче ще търка нара с риск за живота си, сочи заключението на вещото лице, прието и одобрено от страните в понеделник. Според него мангалът има опасна алергия и трябва да бъде близо до здравно заведение, защото в местата за лишаване от свобода у нас лекували с медикаменти, а те не стопирали наследственото заболяване и можело да се стигне до фатален край, ако не се направи моментално трахеотомия. Можем да добавим само – дано.

От четирите месеца затвор обаче Златко Германов ще лежи само два, защото останалите се приспадат заради двата месеца арест от миналата година.