Начало Новини Благотворителност Студентски съвет при Стопанска академия реализира поредна благотворителна кампания за дома в...

Студентски съвет при Стопанска академия реализира поредна благотворителна кампания за дома в град Павликени

1378

Студентски съвет при Стопанска академия организира за пореден път благотворителна кампания с цел да подпомогне на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в град Павликени, съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение. Акцията премина под наслов „Да дарим надежда!“ и се проведе в навечерието на Великденските празници.

След проведени предварителни разговори и проучвания, студентите са установили, че живущите в Центъра 22 деца, на възраст между 11 и 22 години, се нуждаят от перилни препарати, тоалетни принадлежности, халати за баня, чехли, пижами, спално бельо и дрехи. В организираната благотворителна кампания се включиха както студенти, преподаватели и служители от Академията, така и граждани на град Свищов.

Събрани бяха всички необходими вещи, както и много якета, обувки и др. Даренията бяха предоставени в дома от членове на Студентски съвет.