Начало Новини Криминална хроника Съдът в Павликени отмени 500 лв. глоба от МВР за диабетик

Съдът в Павликени отмени 500 лв. глоба от МВР за диабетик

1199

Павликенските съдии отмениха наказателно постановление на полицията с три глоби за различни нарушения за общо 500 лева. Според съдa актът е напълно незаконосъобразен и неверен и не отговаря дори на фактическата обстановка по случая.

Преди няколко месецa мъжът се прибирал към Павликени, когато му прилошало, защото бил диабетик и ударил автомобила си в железобетонен стълб. Случайни минувачи разпознали пострадалият, който едва успял да каже, че има нужда от инсулин. Познатите го натоварили в своята кола и го закарали до дома му, за да си бие инсулин. След това мъжът се обадил на платформа, за да премести катастрофиралата кола.

Когато се върнали на пътя, там вече били униформените, които съставили актове на мъжа за „каране с превишена скорост” и за „управление без документи”. Всъщност, когато го завели в дома му, човекът си оставил книжката и талона и после забравил да си ги вземе. Освен това нямало никакви доказателства, че ударът в стълба се дължи на превишена скорост, мотивира отмяната на глобите още съдът.

Колко мозък е нужен на униформените пазители на реда да съобразят гореизложените факти и да не влизат в изпълнение на упражнения за луди, както за себе си, така и за пострадалия?