Начало Новини Криминална хроника Съдът остави в ареста Червеите, които простреляха Айдън и Карамфил

Съдът остави в ареста Червеите, които простреляха Айдън и Карамфил

1733

30-годишните близнаци Станчо и Илия Станчеви – Червеите, които простреляха известния в ъндърграунда Айдън Юсеинов и авера му Карамфил Бижев, бяха оставени вчера от Окръжния съд в ареста. Делото за мярката обаче се гледа при закрити врата и журналисти не бяха допуснати в залата. В 13 часа близнаците бяха доведени от съдебната охрана, но като видяха журналисти, си покриха лицата. Така излязоха и от залата, без да проронят нито дума. В кулоарите се появиха родителите на арестуваните, които също не искаха да говорят. Близнаците бяха със служебни адвокати – две дами от В. Търново. Основанията на съда за мярката „задържане под стража“ е, че близнаците може да се укрият или да извършат друго престъпление. Арестът може да се обжалва пред Апелативния съд, а делото там ще се гледа днес от 10:30 ч. сутринта.

Станчо е обвинен в опит за грабеж в условията на опасен рецидив, придружен с опит за убийство. Той е братът, който е стрелял по Айдън и Карамфил в понеделник вечерта в офиса им край театъра в старата столица. Изстрелял е 5 куршума, но само три от тях са имали попадение – един в корема на Айдън и два във врата на бодигарда му. Станчо има пет криминалистични регистрации – за грабежи, подкуп, лека телесна повреда, каране без книжка. Брат му е с обвинение за опит за взломна кражба, а общото за двамата е, че са действали в съучастие. Той се води с четири регистрации – за хулиганство, лека телесна повреда, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и каране без книжка.

За тези престъпления на близнаците бяха налагани пробации, а по време на тях те се бяха разменили в Павликени при подписване при инспектор.

Оръжието на престъплението още не е намерено. Основната версия за стрелбата и кървавия екшън си остава опит за кражба.