Начало Новини Криминална хроника Съдят земеделец тарикат, представил фалшиви договори за наем на земи и взел...

Съдят земеделец тарикат, представил фалшиви договори за наем на земи и взел евросубсидия

1339

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу земеделски производител, който при деклариране на заявление за подпомагане, представил неверни сведения, с цел да получи средства от фондовете, предоставени от ЕС и съставил неистински частни документи – договори за наем на земеделски земи.

Обвинението срещу П. П. е за това, че на 30 април 2015 г. в Павликени, като физическо лице, при депозиране на Заявление за подпомагане за стопанската 2015 г. в Общинска служба „Земеделие“ по схемите и мерките на Общата селскостопанска политика, декларирал, че желае подпомагане по схемите за единно плащане на площ /СЕПП/, схемите за преразпределително плащане /СПП/ и схемите за плащане на селскостопански практики, които са благоприятни за климата и околната среда – зелени директни плащания /ЗДП/ за използваните през стопанската 2015 г. парцели в землището на с. Росица и с. Димча, общ. Павликени. Земеделецът посочил обща площ 54.75 хектара, които владеел и ползвал на правно основание – договори за наем на земеделска земя, като представил неверни сведения, че има сключени договори за наем, с цел да получи средства от фондовете, предоставени от Европейския съюз на българката държава. В резултат на това, за стопанската 2015 г. е получил общо 15,413.60 лева.

На 16 юли 2014 г., в павликенското село Росица, съставил неистински частни документи – 22 договора за имоти, на който придал вид, че е подписан за собственика на земята и ги използвал на 25.07.2014 г. пред служител в Общинска служба „Земеделие“ – Павликени, като подал заявление, за да докаже, че съществува отразеното в тях правоотношение.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.