Начало Новини Благотворителност Състоянието на Александър от Павликени е стабилизирано, но се нуждае от още...

Състоянието на Александър от Павликени е стабилизирано, но се нуждае от още средства за животоподдържаща терапия

1018
Александър Петев Маринов
Александър Петев Маринов

17-годишният Александър Маринов от Павликени страда  от сериозно автоимунно заболяване – гломерулонефрит, заради което се налага на семейството му периодично да осигурява сериозни непосилни суми за поддържаща терапия в Турция.

След публикации в медиите семейството му успя да осигури средства за изседвания и терапия в Турция през месец март, за съжаление обаче състоянието му налага постоянни интервенции и изследвания, а всяко посещение в южната съседка, където се лекува момчето, струва на близките му над 3,000 лв.

„В момента го водят в ремисия, лошото обаче е, че изобщо не се знае кога и какво ще се случи, ако се разболее от инфекция например ще се влоши за часове, тъй като терапията потиска имунната система и е много податлив. Страхувам се много, защото лекарите съветват да не се стига до хемодиализа, а направо да се прави трансплантация, ако се влоши. А това може да стане във всеки един момент. За една трансплантация са нужни над 50,000 лв., а животоподдържащата терапия струва 20 хиляди годишно, имаме огромна нужда от помощ” разказва майката на Александър – Маргарита.

Семейството избрало лечение в Турция, след разочарованието си по време на посещение на лекари и клиники у нас. „Хората ме съдят, че го лекувам там, а лекарката в България, която го лекуваше не знаеше какво да му даде, говореше му грубо. Сринаха му психиката, отслабнал е с 12 кг. от стрес, а в Турция лекарят ни е сърцат човек, вярваме му и виждаме резултатите от терапията” допълва майката. В помощ на Александър и семейството му има поставени кутии за дарения в различни обекти във Велико Търново и Павликени. „Честно казано не събираме много пари така, даже често в кутиите намираме хвърлени боклуци, болно ми е, че хората са такива, но все пак имаме нужда да поставим и още кутии, ако някой може да ни помогне с това ще ни зарадва страшно много”, споделя още Маргарита.

 

 

Ако имате възмовност да помогнете, може да го направите както следва:

  Александър Петев Маринов 
  титуляр

  IBAN BGN: BG29STSA93000025134111
  IBAN EUR: BG49STSA93000025134139
  IBAN USD: BG32STSA93000025134154