Начало Новини Инфраструктура С близо 160,000 лв. строят нова площадка за игра в Павликени

С близо 160,000 лв. строят нова площадка за игра в Павликени

290

С близо 160,000 лв. предстои да бъде направена нова площадка за игра, спортни и образователни дейности на открито, разположена на мястото на съществуващата зона за игри в югозападната част на СУ “Бачо Киро” в Павликени.

Проектът предвижда да се запази главният подход и условното разделение на двора на две зони – северна и южна. Северната част е предвидено да се устрои като зона за отдих и уроци на открито в зелена среда. За постигане на тази цел в средата на зоната ще се направи плочник с настилка от вибропресовани павета в цвят. Подходът ще бъде откъм главната алея. В близост до нея е предвидено е да се изгради цветарник. Встрани от него ще бъдат разположени пейки за отдих. Непосредствено след това ще бъде разположено съоръжението за уроци на открито. То ще представлява голяма беседка, изпълнена с дървена конструкция и покрив. По дългите ѝ страни ще бъдат разположени ученически маси с по две пейки всяка, а в дъното на съоръжението ще се постави учебна дъска.

Южната част ще бъде обособена като зона за игри и спорт на открито. Предвижда се да има две малки игрища с акрилна настилка за колективни игри с топка. В централната част е предвидено да има площадка с ударопоглъщаща настилка и детско гимнастическо съоръжение “катерушка”. В най-южната част е предвидено да се направи съоръжение за скачане с 4 броя батути, монтирани на нивото на терена и заобиколени от ударопоглъщаща синтетична настилка.

За изграждането на площадката Община Павликени обяви обществена поръчка за избор на изпълнител. Прогнозната стойност е 158,564 лв. без ДДС. Процедурата е обявена чрез събиране на оферти с обява, а крайният срок за подаването им е 29 май, 2023.

Средствата за новата площадка са по проек „Красива България“.