Начало Спорт Баскетбол С 357,250 лв. обновяват спортна площадка в Павликени

С 357,250 лв. обновяват спортна площадка в Павликени

268

Финансиране от 357,250 лв. с ДДС получи Община Павликени от Министерството на младежта и спорта за ремонт на спортна площадка на стадион “Ганчо Панов”. Средствата са отпуснати по правилата на Наредба №4 от 08 юли 2019 г. за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти държавна и общинска собственост, финансирана от държавния бюджет чрез министерството.

Проектът “Ремонт на съществуваща комбинирана спортна площадка в градски стадион “Ганчо Панов”, гр. Павликени” предвижда извършване на строително-ремонтни дейности на съществуваща комбинирана спортна площадка за баскетбол и волейбол и пистата за дълъг скок, които се намират в стадиона. Моментното състояние на съоръжението е силно амортизирано през годините употреба и същевременно негодно за провеждане на тренировъчни и състезателни дейности.

Проектното предложение ще даде възможност за ремонт на площадката, позволяваща провеждане на тренировки по няколко вида спорт, заедно с пистата за троен скок и пясъчниците към нея. В зоната за троен скок е предвиден ремонт на пясъчните легла, ремонт на легла за дъските за отскок, доставка и монтаж на нови дъски, както и разчертаване.
Планираният срок за изпълнение на проекта е 8 месеца. Обектът е с изключително важно значение за развитието на масовия спорт и физическата култура. Той се ползва безвъзмездно от спортните клубове, училища и гражданите на общината и региона, като предоставя възможност за практикуване на различни видове спорт.