Начало За Забава Театър Русенският Драматичен театър „Сава Огнянов“ представя „Министърът Женкар“

Русенският Драматичен театър „Сава Огнянов“ представя „Министърът Женкар“

1706

Не мислете, че един министерски пост е само разхождане из просторни кабинети, напрегната работа зад масивно бюро, щракане на фотоапарати и отговори на въпроси на нахални журналисти.

Министерският пост е и обкръжение на върволица от приятели, роднини, близки и познати, които използват момента, за да се уредят по-богато и по-добре. Вратата не се затваря за просители на това или онова – сякаш цяла България се изсипва пред министерския кабинет.

Но в комедията на Ст. Л. Костов идва спасение: при главния герой министър Кочев се явява прелестното създание, наричано Малинка, и оттук насетне се завъртва комедийната интрига – смесицата от любовна авантюра, стремеж към властничество, кариеризъм и жажда за пари така се омесват, че министерският пост изведнъж получава и други измерения. Великият ни комедиограф доказва, че в този живот има и непреходни неща като любов, уют, семейно огнище, обич – явления, които са много по-човешки и искрени от „топлината” на министерското кресло.

Комедията на Ст. Л. Костов е написана през 30-те години, но все още министерското кресло е стабилно и чакащо поредния си стопанин, за да започне авантюрата от власт- пари-любов. Женските прелести се оказват десертът на властимащите.

С участието на Христо Гърбов, Венцислав Петков, Йовко Кънев, Косьо Станев, Любомир Кънев, Тихомир Благоев, Надя Банчева, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Яна Стефанова – Хернани.

Постановка: Пламен Панев
Сценография: Цанко Цанев
Цена на билетите: 5 лв.

Сряда, 16 септември, 2015 от 19:00 ч. в залата на НЧ „Братство – 1884“.