Начало Спорт Футбол Трифон Иванов става почетен гражданин на Павликени посмъртно

Трифон Иванов става почетен гражданин на Павликени посмъртно

1467

Футболната легенда Трифон Иванов ще бъде обявен за почетен гражданин на Павликени. Футболистът ще получи званието посмъртно на 29 юни, когато е и празника на града. Роденият в Горна Липница спортист е заслужил отличието заради огромната подкрепа, която е указвал на местния футбол през годините.

„Той непрекъснато помагаше на селото и когато имаше отбор. Осигуряваше екипировка на футболистите. Съдействаше и по празниците на родното си селище. Трифон Иванов бе дарител на фолклорни фестивали и спортни мероприятия. В качеството си на председател на Зоналния съвет на БФС плътно е бил до нас и зад новосформирания отбор на Павликени. Помагал е за намирането на млади футболисти от областта. Чисто човешка подкрепа е давал и на хората от Павликенския край. Той е един заслужил човек и огромното ми съжаление е, че получава званието посмъртно“, информира кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

Градоначалникът уточни, че предложението е на групата общински съветници от ГЕРБ.

Общо 3 предложения за званието „Почетен гражданин“ са постъпили в Павликенския общински съвет по случай 73-годишнината от създаването на града. Имената са подадени от групата на ГЕРБ, инициативен комитет и от кмета на Павликени инж. Емануил Манолов. Останалите предложения са за Александър Манолов посмъртно и дългогодишният учител Пенка Стоянова.

С почетен знак „Едностранен плакет“ ще бъдат удостоени дългогодишният учител Розинка Пенчева, дългогодишният председател на Районния съд в Павликени Ивелина Карагенова и инж. Стоян Станчев- един от заслужилите директори на Строителното предприятие в Павликени, което отбелязва 60-годишен юбилей.

„Принципното решение дали тези имена ще бъдат одобрени ще се вземе на редовно заседание на 23 юни. До момента няма случай някое от предложенията да не е одобрено“, коментира инж. Манолов.