Начало Новини Образование Три училища от областта станаха посланици на ЕП

Три училища от областта станаха посланици на ЕП

1058

Три училища от област Велико Търново станаха посланици на Европейския парламент в България. За участие в програмата са се преборили Спортното училище в старата столица, ПГ по електроника и електротехника “М. Ломоносов” в Горна Оряховица и СУ “Бачо Киро” в Павликени. Основна цел на инициативата е чрез различни събития да се подобри осведомеността на учениците за Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и да подтикне младите хора към по-засилено гражданско участие в демократичния процес.

Над 100 училища от цялата страна са участвали в конкурса на ЕП, но след специална селекция са избрани 40. За първи път в списъка са одобрени учебни заведения, има и училище от Павликени.

Предстои учители от новоизбраните училища да участват в семинар. Това обучение ще подготви педагогическите екипи, които ще се заемат с организацията и осъществяването на програмата. След това ще започне обучителният процес в избраните училища и ще бъдат изпълнени заложените дейности, сред които симулационни игри, провеждане на информационни кампании и др.